Címkéim

ABC (5) advent (1) ajándék (28) album (4) állatok (4) American School of Needlework (1) angyal (5) anyák napja (2) Art Nouveau (2) Artesanato em PET (1) babzsák (2) beköszönés (2) bogár (1) Bridal Couture magazin (1) By Sam Hawkins (1) By Sue Cook (1) By Teresa Wentzler (1) By Terrece Beesley (1) Christmas Friends magazin (1) Cross My Heart Inc (1) Cross Stitch and Beading (1) Cross Stitch Australia (3) Cross Stitcher magazin (1) csibe (5) csillag (5) csizma (1) csomagolás (1) decoupage (3) design (1) diabetikus (1) díjak (5) Dimensions (2) DMC (1) download (15) drót (1) edényfogó (1) ELADÓ/RENDELHETŐ (10) esküvő (19) felirat (1) felvarró (5) filc (10) film (1) fonal (1) fonal átváltás (1) Fűszernövények (1) gépész (1) gépi hímzés (10) gomb (1) gondolatok... (1) gyerekeknek (8) gyerekszáj (1) gyerekszoba (4) gyermekekért (2) gyertya (1) gyöngy (3) gyöngyfűzés (1) gyöngyszövés (1) gyűrűpárna (4) hagyományok (3) harang (1) hímzés (15) Hírös Kötő Klub (1) hóember (6) hópehely (1) horgolás (5) hölgyek (4) húsvét (14) idézet (16) italok (2) járművek (5) játékok (21) Jeanette Crews Designs (1) Jill McDonald (1) Jill Oxton (4) kalendár (1) karácsony (32) karácsonyfa dísz (9) karikatúra (1) karkötő (3) katica (2) kávé (1) kendő (1) képek (27) képzés (1) keresztszemes (51) Keresztszemes magazin (1) kirándulás (6) kitűző (6) kokárda (1) konyha (2) könyvjelző (6) kötés-horgolás (16) kutya (1) lakberendezés (1) lepke (2) letöltés (19) lisztérzékenység (3) Looney Tunes (1) maci (1) macska (1) madarak (13) magasságmérő (1) mese (2) Mindennapok... (9) minta (39) mozdony (1) munkáim (48) naptár (2) Needle Treasures Borderlines (3) nosztalgia (1) növények (6) nyaklánc (1) nyár (2) nyuszi (6) OFF (5) órák (2) origami (4) ötletek (12) pályázat (1) papír (13) Parati guida de punto crochet (1) párna (3) páva (3) pénzkereset (1) PET palack (1) picasa (10) pingvin (1) quilling (4) recept (2) rénszarvas (1) Ross Originals (1) rózsa (4) ruha (4) sablon (1) sütemény (2) szalag (3) szalamandra (1) szaloncukor (1) szalvéta (1) szegély (1) szerelem (2) szilveszter (1) szitakötő (1) szív (2) születésnap (1) tábor (3) tájak (1) társasjáték (2) táska (5) teatasak (2) tél (1) télapó (5) tenger és part (1) termékminta (1) természetes anyagok (1) textil (2) The Gold Collection (2) Tina magazin (1) tojás (4) tojástartó (2) TOPP sorozat (1) Trabalhos em BARBANTE (1) Trabalhos em corche (1) Transformers (1) tutorial (3) Tündérek / Fairies (3) UB Design (1) újrahasznosítás (3) újság (13) üdvözlőlap (2) üveg (1) valentin nap (4) varrás (47) vers (5) vicc (1) videó (2) világnap (3) virág (19) zene (2) zenekar (1)

2011. március 30., szerda

Játék!

Új játék Álomjáró-Bozsomatinál! :) Én játszom, és te? :)




Link

2011. március 28., hétfő

Az a bizonyos 24. ...

...születésnap! :) Ezt is megértem :)

Ez az év eddig jól alakul... leállamvizsgáztam, megkaptam a diplomám...






... a párom napokon belül jön haza Németországból hosszabb távra... így nagyon boldog vagyok!
Most a munkahely hibádzik az életemből, de nem is tudom, hogyan is sikeredhetett ez így, de ma 3 helyre is hívtak interjúzni :) Úgyhogy remélhetőleg 3-ból majd csak akad egy nekem való :) Ez lehet az én születésnapi ajándékom :D
Bizakodom, reménykedem, optimista vagyok!!! :) Titeket pedig arra kérlek, hogy szurkoljatok nekem!!! :)


De azért gondoltam mutatok is nektek, mégpedig nem mást, mint a legújabb xszemesemet, a "To love and charish"-t. Nagyon szép lett szerintem, büszke is vagyok rá! Remélem az ifjú párnak is tetszeni fog!!!

 


Már csak a felirat hibádzik róla, amihez segítséget szeretnék kérni tőletek!!!
Monogrammokat tervezek kiírni és egy rövidke idézetet, mégpedig így:
"Szeretni annyi, mint mások boldogságában lelni meg magunk boldogságát."
B. E.
&
Sz. B.
2011. 06. 18
(Az idézet Gottfried Wilhelm Liebniz-től származik!)

Van valakinek valami jó tippje, hogy milyen betűtípust használhatnék, ami kifér erre a helyre?:
Nagyon hálás lennék érte. Azzal az ABC-vel, amit ehhez mellékeltek, valahogy nem vagyok megelégedve, nem tetszik.
Mit javasolnátok hozzá???

 Előre is köszönöm a segítséget ;) Szép napot és jó alkotást kívánok mindenkinek!!! :)

2011. március 21., hétfő

Húsvéti hangulatban - Tojásfestés természetes anyagokkal

Sziasztok!

Így március végén kezd elkapni a húsvéti hangulat :) Végeztem egy kis felderítő munkát, törekedve a természetes anyagok felhasználására, ezért most néhány természetes festő anyagot osztok meg veletek:

Piros
Szedjük le a lila hagyma külső leveleit, tegyük a vízbe a leveleket és főzzük a tojásokat benne 30 - 60 percet. Minél tovább van a tojás a lében annál sötétebb lesz. Kisebb mennyiségű héj esetén szép levendula színt kapunk.
Rózsaszín
Áztassuk a keményre főtt tojásokat ecetes cékla levében. A színek erősebbek lesznek, ha hosszabb időt áztatjuk.
Ibolya kék
Áztassuk egész éjjel a kemény tojásokat melegvízben amihez ibolya virágot adtunk.
Levendulaszín
Áztassuk a kemény tojást szőlő lében vagy az Ibolya kék folyadékhoz adjunk 2 teáskanál citrom levet és abban áztassuk. Így egy halványabb színt kapunk.
Sárga
2 dl meleg vízhez adjunk 2 teáskanál kurkumát és 1/2 kanál ecetet. Ebben áztassuk a főtt tojásokat.
Sárgás barna
Szedjük le a vörös hagyma külső leveleit, tegyük a vízbe a leveleket és főzzük a tojásokat benne 30 - 60 percet. Minél tovább van a tojás a lében annál sötétebb lesz.
Barna
2 dl meleg vízhez adjunk 1 evőkanál instant kávét és 1/2 kanál ecetet. Áztassuk a lében a főtt tojásokat amíg a kivánt színt el nem érik.
A tojásokat díszíthetjük temperával, zsírkrétával vagy akár maradék körömlakkal is. Ragaszthatunk rá papír szeletkéket, gyöngyöket vagy beleforgathatjuk mákba. Mintát ragaszthatunk rá lencséből vagy sárga borsóból. Aranyos tojástartókat készíthetünk sógyurmából, vagy papírból. 

És egy kis ráadás: Új, húsvéti album a picasamban! :)

(Hamarosan) jó munkát hozzájuk :)

2011. március 19., szombat

Teatasak hajtogatás

Sziasztok!

A statisztikát nézegetve elég sokan érdeklődtök a teatasakok hajtogatása iránt, így szántam rá egy kis időt, hogy új hajtogatás ötleteket töltsek fel nektek a picasa albumomba!
Most az albumok között megtalálhatjátok a következő újságokat: LINK

Illetve ilyen és ehhez hasonló teavirágokat hajtogathattok:
 

Jó hajtogatást és szép napot kívánok mindenkinek!!! :)

2011. március 7., hétfő

Gyűrűpárna készítés (leírással)

Sziasztok!

Mint már az előbbiekben is olvashattátok tőlem, unokatestvérem esküvőjére készülök. Mivel egyetlen leányka vagyok az unokatestvérek között, meg én vagyok az, aki állandóan pepecsel valamivel, úgy gondoltam, hogy meglepem őket a keresztszemes képemen kívül (hamarosan elkészül!!! :) ) egy GYŰRŰPÁRNÁ-val.

A párna elkészítését hosszú keresgélés előzte meg, mivel sosem csináltam még ilyesmit. Így feltérképeztem, hogy ki, milyen csodát engedett ki a kezei közül.
Végül úgy döntöttem, hogy a látottakból kiindulva ugyan, de teljesen egyedi tervezésű párnát készítek, igazodva az esküvő színvilágához, ami fehér és világos zöld.
Ezt és ennek elkészítését szeretném most veletek megosztani.



Kellékek:
- fehér anyag tetszés szerint --> 20*20 cm + ráhagyás szükséges
- 3 cm széles selyem szalag: fél méter elegendő
- 0,5 cm széles organza szalag: kb. 20 cm elegendő
- tömő anyag
- cérna
- gombostűk
- ízlés szerint: gyöngy, ha valaki szeretné még elegánsabbá tenni

Kezdőknek ajánlom, hogy a szalagokból bátran vegyenek meg 1-2 métert, hiszen akkor bőven van mivel gyakorolni! Én is így csináltam! Persze nem használtam fel a nagy részét, de megnyugtató tud lenni, hogy ha elrontjuk van még :D

Elkészítés:
- Én a szalagok elkészítésével indítottam. A szélesebb szalagot úgy szerettem volna elkészíteni, hogy azt ne kelljen közvetlenül rögzíteni az átlós szalaghoz, így egy kis fifikához folyamodtam:
Megfelelő ráhagyással (átló fele + szegéshez szükséges rész) egy kis hurkot készítettem, amelynek a mérete attól függ, hogy mennyire nagy masnit szeretnénk középre.


Ezt követően behajtottam a masni másik felének megfelelő hurkot.


Kettéhajtottam.


És hogy a masni megfelelően álljon, a középső behajtásoknál kissé egymásra húztam őket (kb. 2mm).


Ezt követően biztosító tűvel behúztam, ami ahhoz segítség, hogy megfelelően el tudjuk varrni és ne csússzon szét a szalagunk. Hogy harmonizáljon a nagy masni a kicsikkel, én azt találtam ki, hogy a nagy masni közepére egy kis karikát varrok a vékonyabb szalagból. Így ennek is van egy kis csillogása.



Elkészítjük a kis masnikat is, amelyek majd később a gyűrűket fogják tartani:









Ezt követően a fehér anyagot kiszabtam. Majd bejelöltem rajta azt a pontot, ahová az átlós szalagnak kerülnie kell. (próbáltam ezt ceruzával is érzékeltetni nektek)


Kifordítva:


Én izgultam attól, hogy a nagy masni ugyan a párna két csücskénél le van fogatva, de hátha kissé mozogni fog. Ennek elkerülése érdekében a masnit a két huroknál picit (eldugva) megtűztem)



Mikor közel járunk ahhoz, hogy a párnának 3 oldalát megvarrtuk, érdemes feltűzni a kis masnikat.
Ehhez vonalzót használtam. Beállítottam azt a párna két csücskéhez, illetve a szalag közepéhez. Az utóbbitól 5-5,5 cm-re bejelöltem azt a pontot, ahová a kis masni kerül (gombostűvel jelölve nektek).


Mikor már minden masni felkerült, folytatjuk a párna oldalának megvarrását, természetesen egy kis helyet kihagyva a kifordításnak, és a későbbi tömésnek.
Finoman kimossuk, vasaljuk, ha igényli és lehetővé teszi az anyag. Azután kitömjük a párnát, elvarrjuk az oldalát és már vonulhat is a kis koszorúslány az oltár felé az esküvőn :)

Remélem hasznát veszitek a leírásomnak! :) A vállalkozó szelleműek kész munkáinak képeit és az új ötleteket, megvalósításokat szívesen várom! ;)

Szép napot kívánok mindenkinek & jó alkotást :)

2011. március 1., kedd

Visszatérés... és karikatúra készítő program

Sziasztok!

Hosszú idő után végre ismételten itt vagyok! Az új évbe lépve hirtelen sok munka szakadt a nyakamba, de büszke vagyok rá, hogy úgy írok nektek ismét, hogy a szakdolgozatomat sikeresen leadtam és meg is védtem, valamint túl vagyok egy sikeres államvizsgán is :)
Így már csak a nagy napot várom, hogy a kezembe foghassam a diplomámat :)

Ennek örömére, hogy végeztem és hogy mosolyogva tekintek vissza a főiskolán eltöltött időre, egy karikatúra készítő programmal kedveskedem nektek :) Remélem örömötöket lelitek majd benne!
Jó alkotást kívánok hozzá! Az elkészült munkákat pedig örömmel várom, ha megajándékoztok vele! ;)


Szép napot és jó alkotást kívánok mindenkinek!!! :)