Címkéim

ABC (5) advent (1) ajándék (28) album (4) állatok (4) American School of Needlework (1) angyal (5) anyák napja (2) Art Nouveau (2) Artesanato em PET (1) babzsák (2) beköszönés (2) bogár (1) Bridal Couture magazin (1) By Sam Hawkins (1) By Sue Cook (1) By Teresa Wentzler (1) By Terrece Beesley (1) Christmas Friends magazin (1) Cross My Heart Inc (1) Cross Stitch and Beading (1) Cross Stitch Australia (3) Cross Stitcher magazin (1) csibe (5) csillag (5) csizma (1) csomagolás (1) decoupage (3) design (1) diabetikus (1) díjak (5) Dimensions (2) DMC (1) download (15) drót (1) edényfogó (1) ELADÓ/RENDELHETŐ (10) esküvő (19) felirat (1) felvarró (5) filc (10) film (1) fonal (1) fonal átváltás (1) Fűszernövények (1) gépész (1) gépi hímzés (10) gomb (1) gondolatok... (1) gyerekeknek (8) gyerekszáj (1) gyerekszoba (4) gyermekekért (2) gyertya (1) gyöngy (3) gyöngyfűzés (1) gyöngyszövés (1) gyűrűpárna (4) hagyományok (3) harang (1) hímzés (15) Hírös Kötő Klub (1) hóember (6) hópehely (1) horgolás (5) hölgyek (4) húsvét (14) idézet (16) italok (2) járművek (5) játékok (21) Jeanette Crews Designs (1) Jill McDonald (1) Jill Oxton (4) kalendár (1) karácsony (32) karácsonyfa dísz (9) karikatúra (1) karkötő (3) katica (2) kávé (1) kendő (1) képek (27) képzés (1) keresztszemes (51) Keresztszemes magazin (1) kirándulás (6) kitűző (6) kokárda (1) konyha (2) könyvjelző (6) kötés-horgolás (16) kutya (1) lakberendezés (1) lepke (2) letöltés (19) lisztérzékenység (3) Looney Tunes (1) maci (1) macska (1) madarak (13) magasságmérő (1) mese (2) Mindennapok... (9) minta (39) mozdony (1) munkáim (48) naptár (2) Needle Treasures Borderlines (3) nosztalgia (1) növények (6) nyaklánc (1) nyár (2) nyuszi (6) OFF (5) órák (2) origami (4) ötletek (12) pályázat (1) papír (13) Parati guida de punto crochet (1) párna (3) páva (3) pénzkereset (1) PET palack (1) picasa (10) pingvin (1) quilling (4) recept (2) rénszarvas (1) Ross Originals (1) rózsa (4) ruha (4) sablon (1) sütemény (2) szalag (3) szalamandra (1) szaloncukor (1) szalvéta (1) szegély (1) szerelem (2) szilveszter (1) szitakötő (1) szív (2) születésnap (1) tábor (3) tájak (1) társasjáték (2) táska (5) teatasak (2) tél (1) télapó (5) tenger és part (1) termékminta (1) természetes anyagok (1) textil (2) The Gold Collection (2) Tina magazin (1) tojás (4) tojástartó (2) TOPP sorozat (1) Trabalhos em BARBANTE (1) Trabalhos em corche (1) Transformers (1) tutorial (3) Tündérek / Fairies (3) UB Design (1) újrahasznosítás (3) újság (13) üdvözlőlap (2) üveg (1) valentin nap (4) varrás (47) vers (5) vicc (1) videó (2) világnap (3) virág (19) zene (2) zenekar (1)

2012. december 31., hétfő

BUÉK! :)

Tyúk kaparja be az évet,
malac túrja szerencsédet,
a gázórád lassan járjon,
patikus hiába várjon,
ne költs sokat orvosokra, ki optimista, jobban bírja!

BUÉK!!! :)

2012. december 24., hétfő

Boldog Karácsonyt!

Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Minden rendszeres és alkalmi Olvasómnak és Családjának :)


2012. december 23., vasárnap

2012. december 21., péntek

Egy szép gondolat mára...

„Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat!
Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg a tetteidet!
Ügyelj a tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat!
Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet!
Ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat!”
(Charles Reade)
 Ugye szép? Elgondolkodtatott? :)

2012. december 18., kedd

Horgolt szaloncukor

Most éppen nagy karácsonyi készülődésben vagyok!
Piros-fehér hangulatban horgolt szaloncukrok készülnek kicsit (nagyon) kezdő horgolással :)

Az első két rettentő béna darabot jól elrejtettem, de ezekre már büszke vagyok!!!
Lassan már egy kisebb dobozkával vannak és várják, hogy a fára kerülhessenek, illetve az ajándékok csomagolására :)

Úgy tetszik, amikor a kis csipkés minta árnyékot vet, nekem még hangulatosabb lesz tőle! :)


Készülni fognak piros testű - fehér fodrú darabok is, és ennek az inverzei.

Mit gondoltok?
Ezek a darabok már felvállalhatóak? :)




2012. december 17., hétfő

Gluténmentes Diós-mákos zserbó


Diós–mákos zserbó

Hozzávalók:
A tésztához: 1 dkg élesztő, 1 dl tej, 50 dkg Mester Süteményliszt, 30 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 citrom
A töltelékhez: 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 10 dkg darált mák, 30 dkg lekvár
A mázhoz: 10 dkg porcukor, 5 dkg kakaópor, 2 ek. Tej, 5 dkg vaj

Elkészítés:
A diót a fele cukorral, a mákot a másik fele cukorral összekeverjük.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összekeverjük, az összeállított tésztát 3 felé osztjuk. A tészta darabokat sodrófával egymás után a tepsi méretére nyújtjuk.
A kinyújtott tészta vastagsága kb 5-7mm legyen.
Nem szabad megijedni, a Mester Süteményliszből jól nyújtható tészta készíthető!
A tepsi belsejébe sütőpapírt simítunk, a két végén jó ha kilóg egy picit.
 Az első lapot tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, és megszórjuk a diós cukorral. Ráfektetjük a második lapot, azt is megkenjük lekvárral, megszórjuk a mákos cukorral. Ráfektetjük a harmadik lapot, megszurkáljuk villával.
A sütőt 180oC- ra előmelegítjük. A forró sütőben a tésztát aranybarnára sütjük (kb.20 perc)
A tepsiből kilógó sütőpapírt megfogjuk, így a sütit a sütőpapír segítségével ki tudjuk emelni a tepsiből és hagyjuk kihülni. Kihülhet a tepsiben is, de könnyebb megkenni, ha kivettük onnan.
Kis láboskában összeolvasztjuk a máz anyagait.
 Amikor kihűlt a sütemény, ráöntjük a csokimázt és késsel egyenletesen szétkenjük  a sütemény tetején.
Tejérzékenyek a vaj helyett Liga margarint, a tej helyett rizstejet, tojásérzékenyek a tojás helyett több margarint illetve tejet használjanak, a cukrot pedig fruktózzal lehet helyettesíteni.

Anik kislányának különösen ajánlom, biztosan ízleni fog neki (is) :)
Forrás: Mester család hírlevele

2012. december 15., szombat

Gluténmentes Mákos guba torta - nem csak lisztérzékenyeknek!


Mákos guba torta

Hozzávalók: 3 bagett, 20 dkg mák, 2 alma, 2 evőkanál méz, tej, cukor
A töltelékhez: 3 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál baracklekvár, csokoládé öntet

Elkészítés: a bagetteket vékonyan felkarikázzuk. Az almát lereszeljük. A tejet a cukorral felforraljuk és a bagettekre csurgatjuk adagonként mindig átkeverve.
Ha a tejet beitta, belekeverjük a darált mákot és a reszelt almát. 26 cm-es csatos tortaformát kivajazunk, a keveréket beletöltjük, kézzel lenyomkodjuk.
180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Mézet csorgatunk egyenletesen a tetejére.
A tejszínhabot a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük és a folyós lekvárt beleforgatjuk. Ezt a torta tetejére simítjuk, majd minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
A díszítéshez lefolyatjuk olvasztott csokoládéval.
A forma oldalánál a tortát késsel körbevágjuk, utána a forma leemelhető a tortáról.

Ennek a süteménynek nagy előnye, hogy akár egy nappal az ünnep előtt elkészíthetjük, a hűtőben eláll, a halvacsora után csak elő kell venni és elfogyasztani. 

Forrás: mestercsalád hírlevele

2012. december 12., szerda

Néhány naptár ötlet az új évre


Ti készítetek valamilyen naptárat? Vagy netán ajándékba adtok?

Én itthonra újra és újra felhasználhatóban gondolkodom... a nagyinak pedig fényképesről, hogy az unokák mindig ott mosolyogjanak rá :)

2012. december 10., hétfő

Angyal a csillagban


Beleszerelmesedtem ebbe a mintába!!! Végtelenül egyszerű és mégis annyira szép!
Ti mit gondoltok? Elkészítenétek?

2012. december 6., csütörtök

Boldog Mikulást!

Szerintem mindenki jó volt,
Virgácsot senki sem kapott,
A Mikulás csizmátokba csak csokoládét rakott.

Nagy szakállú kedves ember,
kit minden gyermek kedvel.
Rideg világunkban igazságot oszt,
minden szívbe örömet hoz.

Hisz tud ő mindent amit teszünk,
s a kedvéért jobbak leszünk.
Ő hagyja hogy kijavítsd hibáid,
ha belőled valami hiányzik,

Kivárja ő míg megleled,
nem sző gonosz tervet ellened.
Tanulhatna tőle minden egyes ember,
ki a másikra figyelmet sem szentel.

Hisz nem csak csokoládét oszt darab számra,
szeretetét minden ember várja.
 
 Boldog Mikulást
és
kellemes csoki evést
minden kedves olvasómnak! ;)