Címkéim

ABC (5) advent (1) ajándék (28) album (4) állatok (4) American School of Needlework (1) angyal (5) anyák napja (2) Art Nouveau (2) Artesanato em PET (1) babzsák (2) beköszönés (2) bogár (1) Bridal Couture magazin (1) By Sam Hawkins (1) By Sue Cook (1) By Teresa Wentzler (1) By Terrece Beesley (1) Christmas Friends magazin (1) Cross My Heart Inc (1) Cross Stitch and Beading (1) Cross Stitch Australia (3) Cross Stitcher magazin (1) csibe (5) csillag (5) csizma (1) csomagolás (1) decoupage (3) design (1) diabetikus (1) díjak (5) Dimensions (2) DMC (1) download (15) drót (1) edényfogó (1) ELADÓ/RENDELHETŐ (10) esküvő (19) felirat (1) felvarró (5) filc (10) film (1) fonal (1) fonal átváltás (1) Fűszernövények (1) gépész (1) gépi hímzés (10) gomb (1) gondolatok... (1) gyerekeknek (8) gyerekszáj (1) gyerekszoba (4) gyermekekért (2) gyertya (1) gyöngy (3) gyöngyfűzés (1) gyöngyszövés (1) gyűrűpárna (4) hagyományok (3) harang (1) hímzés (15) Hírös Kötő Klub (1) hóember (6) hópehely (1) horgolás (5) hölgyek (4) húsvét (14) idézet (16) italok (2) járművek (5) játékok (21) Jeanette Crews Designs (1) Jill McDonald (1) Jill Oxton (4) kalendár (1) karácsony (32) karácsonyfa dísz (9) karikatúra (1) karkötő (3) katica (2) kávé (1) kendő (1) képek (27) képzés (1) keresztszemes (51) Keresztszemes magazin (1) kirándulás (6) kitűző (6) kokárda (1) konyha (2) könyvjelző (6) kötés-horgolás (16) kutya (1) lakberendezés (1) lepke (2) letöltés (19) lisztérzékenység (3) Looney Tunes (1) maci (1) macska (1) madarak (13) magasságmérő (1) mese (2) Mindennapok... (9) minta (39) mozdony (1) munkáim (48) naptár (2) Needle Treasures Borderlines (3) nosztalgia (1) növények (6) nyaklánc (1) nyár (2) nyuszi (6) OFF (5) órák (2) origami (4) ötletek (12) pályázat (1) papír (13) Parati guida de punto crochet (1) párna (3) páva (3) pénzkereset (1) PET palack (1) picasa (10) pingvin (1) quilling (4) recept (2) rénszarvas (1) Ross Originals (1) rózsa (4) ruha (4) sablon (1) sütemény (2) szalag (3) szalamandra (1) szaloncukor (1) szalvéta (1) szegély (1) szerelem (2) szilveszter (1) szitakötő (1) szív (2) születésnap (1) tábor (3) tájak (1) társasjáték (2) táska (5) teatasak (2) tél (1) télapó (5) tenger és part (1) termékminta (1) természetes anyagok (1) textil (2) The Gold Collection (2) Tina magazin (1) tojás (4) tojástartó (2) TOPP sorozat (1) Trabalhos em BARBANTE (1) Trabalhos em corche (1) Transformers (1) tutorial (3) Tündérek / Fairies (3) UB Design (1) újrahasznosítás (3) újság (13) üdvözlőlap (2) üveg (1) valentin nap (4) varrás (47) vers (5) vicc (1) videó (2) világnap (3) virág (19) zene (2) zenekar (1)

2011. december 14., szerda

Ismét géppel hímeztem :)

Most két saját munkámat hoztam nektek mutatóba :) Nem mondom, hogy tökéletesek, de alakulgat a gépi hímzés technikája. Érdekes egyébként ennél a témánál, hogy az interneten van is róla egy-két információ, de igazából saját tapasztalat alapján tudod kiismerni, hogy mit is kellene csinálnod!

Őket készítettem el most a párom aufjára :) :

Ezt a foltotazért készítettem el, mert 12.04-én voltunk 3 évesek :)
Hogy értsétek miről is szól, elárulom nektek: A dátumon azt hiszem semmit sem kell magyaráznom, a gép betű Gábort és Zsuzsannát takar, az alma pedig egy szép idézetet, amit a megismerkedésünkkor kapcsolódott szorosan hozzánk :) Nem tudom, hogy a párom kitől idézte, vagy az is lehet, hogy ő álmodta meg, de egy örök emlék, amiről úgy gondolom, hogy minden lánynak romantikus lenne :)

"A nők olyanok, mint az almák a fán. A legjobbak a fa tetején vannak. A legtöbb férfi nem nyújtózkodik a jókért, mert félnek, hogy leesnek és megsérülnek. Ehelyett néha csak elvesznek egy almát a földről, ami nem olyan jó, viszont könnyű. Az almák a fa tetején azt gondolják, hogy bennük van valami hiba, pedig valójában ők csodálatosak, mint te is drágám!
Csak várniuk kell a megfelelő férfira, aki elég bátor lesz hozzá, hogy felmásszon a fa csúcsára, én megtettem a lépést a fa teteje felé!"

A másik felvarró végülis a KDE logója (linux), de kapcsolható a páromhoz is, mivel egyrészt gépészmérnök, másrészt pedig K-val kezdődik a vezetékneve. Így azt hiszem teljesen egyértelmű a K betű és a fogaskerék :)

Azt nem mondom, hogy hű de gyönyörűségeket, de ha láttátok volna a kezdeti lépéseimet Géza a hímzőgép felé, akkor el lennétek alélva! De tényleg!!! :)

Mit szóltok hozzájuk?

4 megjegyzés:

Judyt írta...

Szia! Bocsi, hogy ide írok...Képzeld, most néztem a spamokat, és oda került két bejegyzésed a blogomon :S Nemtudom mi lehet a gond, majd megpróbálom bejelölni,hogy nem spam, és akkor talána követőkhöz is be tudsz állni. Napról napra gyűlnek, úgyhogy szerintem működnie kell...

Örülök, hogy tetszik a blog, és remélem, hogy a rendszeres követés nélkül is be-bekukkantassz néha ;) Én meg nagggyon örülök, hogy egy selmeci hagyományőrző párjára bukkantam ;) Jó szerencsét! :)

Unknown írta...

Szia Judyt! :) Örülök, hogy írtál, akár ide is!
Megpróbáltam, de még mindig nem tudok olvasód lenni, nem tudom, hogy miért nem szimpatizál a rendszer velem :) De legalább most már ide, az oldalsávba felvettelek :)

Te is Miskolcon végeztél? Jó szerencsét :)

Mamis írta...

Nekem is az a véleményem, hogy a hímzést, az mindenki saját maga tapasztalja ki, hogy mikor, hogy kell beállítani a gépet. Amiket készítettél azok viszont tetszenek!

Unknown írta...

Köszönöm Mamis! Jól esik, hogy ezt írtad :)
Küzdök vele, de azt hiszem menni fog ez! Minden akarat kérdése, azzal pedig el vagyok szerencsére látva :)
Azt pedig, hogy miket készítek, leginkább a párom ihleti... mutogatja is őket lelkesen, aminek pedig én örülök a legjobban :D