Címkéim

ABC (5) advent (1) ajándék (28) album (4) állatok (4) American School of Needlework (1) angyal (5) anyák napja (2) Art Nouveau (2) Artesanato em PET (1) babzsák (2) beköszönés (2) bogár (1) Bridal Couture magazin (1) By Sam Hawkins (1) By Sue Cook (1) By Teresa Wentzler (1) By Terrece Beesley (1) Christmas Friends magazin (1) Cross My Heart Inc (1) Cross Stitch and Beading (1) Cross Stitch Australia (3) Cross Stitcher magazin (1) csibe (5) csillag (5) csizma (1) csomagolás (1) decoupage (3) design (1) diabetikus (1) díjak (5) Dimensions (2) DMC (1) download (15) drót (1) edényfogó (1) ELADÓ/RENDELHETŐ (10) esküvő (19) felirat (1) felvarró (5) filc (10) film (1) fonal (1) fonal átváltás (1) Fűszernövények (1) gépész (1) gépi hímzés (10) gomb (1) gondolatok... (1) gyerekeknek (8) gyerekszáj (1) gyerekszoba (4) gyermekekért (2) gyertya (1) gyöngy (3) gyöngyfűzés (1) gyöngyszövés (1) gyűrűpárna (4) hagyományok (3) harang (1) hímzés (15) Hírös Kötő Klub (1) hóember (6) hópehely (1) horgolás (5) hölgyek (4) húsvét (14) idézet (16) italok (2) járművek (5) játékok (21) Jeanette Crews Designs (1) Jill McDonald (1) Jill Oxton (4) kalendár (1) karácsony (32) karácsonyfa dísz (9) karikatúra (1) karkötő (3) katica (2) kávé (1) kendő (1) képek (27) képzés (1) keresztszemes (51) Keresztszemes magazin (1) kirándulás (6) kitűző (6) kokárda (1) konyha (2) könyvjelző (6) kötés-horgolás (16) kutya (1) lakberendezés (1) lepke (2) letöltés (19) lisztérzékenység (3) Looney Tunes (1) maci (1) macska (1) madarak (13) magasságmérő (1) mese (2) Mindennapok... (9) minta (39) mozdony (1) munkáim (48) naptár (2) Needle Treasures Borderlines (3) nosztalgia (1) növények (6) nyaklánc (1) nyár (2) nyuszi (6) OFF (5) órák (2) origami (4) ötletek (12) pályázat (1) papír (13) Parati guida de punto crochet (1) párna (3) páva (3) pénzkereset (1) PET palack (1) picasa (10) pingvin (1) quilling (4) recept (2) rénszarvas (1) Ross Originals (1) rózsa (4) ruha (4) sablon (1) sütemény (2) szalag (3) szalamandra (1) szaloncukor (1) szalvéta (1) szegély (1) szerelem (2) szilveszter (1) szitakötő (1) szív (2) születésnap (1) tábor (3) tájak (1) társasjáték (2) táska (5) teatasak (2) tél (1) télapó (5) tenger és part (1) termékminta (1) természetes anyagok (1) textil (2) The Gold Collection (2) Tina magazin (1) tojás (4) tojástartó (2) TOPP sorozat (1) Trabalhos em BARBANTE (1) Trabalhos em corche (1) Transformers (1) tutorial (3) Tündérek / Fairies (3) UB Design (1) újrahasznosítás (3) újság (13) üdvözlőlap (2) üveg (1) valentin nap (4) varrás (47) vers (5) vicc (1) videó (2) világnap (3) virág (19) zene (2) zenekar (1)

2012. december 17., hétfő

Gluténmentes Diós-mákos zserbó


Diós–mákos zserbó

Hozzávalók:
A tésztához: 1 dkg élesztő, 1 dl tej, 50 dkg Mester Süteményliszt, 30 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 citrom
A töltelékhez: 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 10 dkg darált mák, 30 dkg lekvár
A mázhoz: 10 dkg porcukor, 5 dkg kakaópor, 2 ek. Tej, 5 dkg vaj

Elkészítés:
A diót a fele cukorral, a mákot a másik fele cukorral összekeverjük.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összekeverjük, az összeállított tésztát 3 felé osztjuk. A tészta darabokat sodrófával egymás után a tepsi méretére nyújtjuk.
A kinyújtott tészta vastagsága kb 5-7mm legyen.
Nem szabad megijedni, a Mester Süteményliszből jól nyújtható tészta készíthető!
A tepsi belsejébe sütőpapírt simítunk, a két végén jó ha kilóg egy picit.
 Az első lapot tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, és megszórjuk a diós cukorral. Ráfektetjük a második lapot, azt is megkenjük lekvárral, megszórjuk a mákos cukorral. Ráfektetjük a harmadik lapot, megszurkáljuk villával.
A sütőt 180oC- ra előmelegítjük. A forró sütőben a tésztát aranybarnára sütjük (kb.20 perc)
A tepsiből kilógó sütőpapírt megfogjuk, így a sütit a sütőpapír segítségével ki tudjuk emelni a tepsiből és hagyjuk kihülni. Kihülhet a tepsiben is, de könnyebb megkenni, ha kivettük onnan.
Kis láboskában összeolvasztjuk a máz anyagait.
 Amikor kihűlt a sütemény, ráöntjük a csokimázt és késsel egyenletesen szétkenjük  a sütemény tetején.
Tejérzékenyek a vaj helyett Liga margarint, a tej helyett rizstejet, tojásérzékenyek a tojás helyett több margarint illetve tejet használjanak, a cukrot pedig fruktózzal lehet helyettesíteni.

Anik kislányának különösen ajánlom, biztosan ízleni fog neki (is) :)
Forrás: Mester család hírlevele

Nincsenek megjegyzések: