Mákos
guba torta
Hozzávalók: 3 bagett, 20 dkg mák, 2 alma, 2 evőkanál méz, tej, cukor
A töltelékhez: 3 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál baracklekvár, csokoládé öntet
Elkészítés: a bagetteket vékonyan felkarikázzuk. Az almát lereszeljük. A tejet a
cukorral felforraljuk és a bagettekre csurgatjuk adagonként mindig átkeverve.
Ha a tejet beitta, belekeverjük a darált mákot és a
reszelt almát. 26 cm-es csatos tortaformát kivajazunk, a keveréket beletöltjük,
kézzel lenyomkodjuk.
180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük. Kivesszük és
hagyjuk kihűlni.
Mézet csorgatunk egyenletesen a tetejére.
A tejszínhabot a habfixálóval és a cukorral kemény
habbá verjük és a folyós lekvárt beleforgatjuk. Ezt a torta tetejére simítjuk,
majd minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
A díszítéshez lefolyatjuk olvasztott csokoládéval.
A forma oldalánál a tortát késsel körbevágjuk, utána
a forma leemelhető a tortáról.
Ennek a süteménynek nagy előnye, hogy akár egy
nappal az ünnep előtt elkészíthetjük, a hűtőben eláll, a halvacsora után csak
elő kell venni és elfogyasztani.
Forrás: mestercsalád hírlevele
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése