Címkéim

ABC (5) advent (1) ajándék (28) album (4) állatok (4) American School of Needlework (1) angyal (5) anyák napja (2) Art Nouveau (2) Artesanato em PET (1) babzsák (2) beköszönés (2) bogár (1) Bridal Couture magazin (1) By Sam Hawkins (1) By Sue Cook (1) By Teresa Wentzler (1) By Terrece Beesley (1) Christmas Friends magazin (1) Cross My Heart Inc (1) Cross Stitch and Beading (1) Cross Stitch Australia (3) Cross Stitcher magazin (1) csibe (5) csillag (5) csizma (1) csomagolás (1) decoupage (3) design (1) diabetikus (1) díjak (5) Dimensions (2) DMC (1) download (15) drót (1) edényfogó (1) ELADÓ/RENDELHETŐ (10) esküvő (19) felirat (1) felvarró (5) filc (10) film (1) fonal (1) fonal átváltás (1) Fűszernövények (1) gépész (1) gépi hímzés (10) gomb (1) gondolatok... (1) gyerekeknek (8) gyerekszáj (1) gyerekszoba (4) gyermekekért (2) gyertya (1) gyöngy (3) gyöngyfűzés (1) gyöngyszövés (1) gyűrűpárna (4) hagyományok (3) harang (1) hímzés (15) Hírös Kötő Klub (1) hóember (6) hópehely (1) horgolás (5) hölgyek (4) húsvét (14) idézet (16) italok (2) járművek (5) játékok (21) Jeanette Crews Designs (1) Jill McDonald (1) Jill Oxton (4) kalendár (1) karácsony (32) karácsonyfa dísz (9) karikatúra (1) karkötő (3) katica (2) kávé (1) kendő (1) képek (27) képzés (1) keresztszemes (51) Keresztszemes magazin (1) kirándulás (6) kitűző (6) kokárda (1) konyha (2) könyvjelző (6) kötés-horgolás (16) kutya (1) lakberendezés (1) lepke (2) letöltés (19) lisztérzékenység (3) Looney Tunes (1) maci (1) macska (1) madarak (13) magasságmérő (1) mese (2) Mindennapok... (9) minta (39) mozdony (1) munkáim (48) naptár (2) Needle Treasures Borderlines (3) nosztalgia (1) növények (6) nyaklánc (1) nyár (2) nyuszi (6) OFF (5) órák (2) origami (4) ötletek (12) pályázat (1) papír (13) Parati guida de punto crochet (1) párna (3) páva (3) pénzkereset (1) PET palack (1) picasa (10) pingvin (1) quilling (4) recept (2) rénszarvas (1) Ross Originals (1) rózsa (4) ruha (4) sablon (1) sütemény (2) szalag (3) szalamandra (1) szaloncukor (1) szalvéta (1) szegély (1) szerelem (2) szilveszter (1) szitakötő (1) szív (2) születésnap (1) tábor (3) tájak (1) társasjáték (2) táska (5) teatasak (2) tél (1) télapó (5) tenger és part (1) termékminta (1) természetes anyagok (1) textil (2) The Gold Collection (2) Tina magazin (1) tojás (4) tojástartó (2) TOPP sorozat (1) Trabalhos em BARBANTE (1) Trabalhos em corche (1) Transformers (1) tutorial (3) Tündérek / Fairies (3) UB Design (1) újrahasznosítás (3) újság (13) üdvözlőlap (2) üveg (1) valentin nap (4) varrás (47) vers (5) vicc (1) videó (2) világnap (3) virág (19) zene (2) zenekar (1)

2011. december 24., szombat

Boldog Karácsonyt!

Boldog Karácsonyt Kívánok minden olvasómnak :) Legyen békés és meghitt az ünnepetek :)

 Kovács Katalin: Karácsony
Csillogó zúzmarák ölelik a fákat,
A csikorgó hidegben az angyalok szállnak.
Apró szárnyaikkal csapdosnak az égen,
Kívánságodat ellesik a szélben.

Pilleként szállnak felfele az álmok,
Fent a felhők között vágyad megtalálod.
Millió kívánság, millió szeretet
Ott fenn párosodnak, s idelenn megleled.

Megleled a csodát, mit annyira vártál,
Hogy Te fontos legyél és hogy Te is adjál.
Körbe ölel Téged a szeretet karja,
S megszólal végre az ünnepi csengő hangja.

Eljön a Karácsony, béke száll a tájra,
Az ajándékokat Kicsi és Nagy várja.
Elsuhan az angyal, s csomagod megleled,
Családokat hoz ma össze a szeretet!
 Forrás

2011. december 23., péntek

Karácsonyi ráhangolódó :)


Karácsonyi vers
 
Mese-mese elmesélem,
angyal járt a sötét éjben.
Fenyő erdőn angyal szállt át,
Susogtatva fényes szárnyát.
Egy-egy fának azt susogja,
a Jézuska parancsolja,
és a kis fa rögtön rája,
elindult az éjszakába.
Ment-ment mendegélt,
eltűnődve hová térjen,
lakásunknál megállt végre,
s tündökölve ide tért be.

2011. december 22., csütörtök

Gluténmentes süti receptek - lisztérzékenyeknek (IS)

Talán  már meséltem, hogy a páromnak hajlama van lisztérzékenységre, amit az édesanyjától örökölt. Úgy gondoltam, hogy azoknak, akiknek hasonló problémája van, megosztom ezeket a recepteket, mert hát valljuk be, ez a betegség nem jelenti azt, hogy nem ehetnek édességet és finomakat :)

Így itt van nekik is, remélem ízlik majd :)
Természetesen mások is kipróbálhatják a saját lisztjükkel!!!

Drezdai Stollen

Három adag
Hozzávalók:  1 kg Mester Süteményliszt, 50 dkg puha vaj, 70 dkg aszalt gyümölcs, (szilva, barack, füge,) 10 dkg mandula, rum, ízlés szerint citrom/narancshéj, vanília, szegfűszeg, kardamom, de nem baj, ha gyömbér is kerül bele.
Nem tévedés, nem kell hozzá cukor!

Elkészítése:
Az aszalt gyümölcsöt rumba áztatjuk, a tálat letakarjuk, a legjobb, ha egy napig áll benne. Az áztatott gyümölcsöt és a többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, kemény, masszív tésztát kapunk. Ha a tészta nem áll össze, nyugodtan tegyünk hozzá az áztatófolyadékból.
A tésztát belenyomkodjuk a kivajazott őzgerinc formába, nem kell keleszteni, azonnal 170 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
A kisült süteményt vajjal lekenjük még melegen és alaposan megszórjuk porcukorral. Fóliába tekerjük- és most jön a legnehezebb- két napig békén hagyjuk, ennyi idő kell, hogy a tészta megpuhuljon.
Szépen szeletelhető, nem éppen diabetikus, de az íze...

Ebből a mennyiségből őzgerinc formában 3 adag Drezdai Stollen süthető.
Tapasztalatom szerint érdemes a 3 adagot elkészíteni, ebből egy valószínűleg megmarad az ünnepig.

Karácsonyi mézes

Hozzávalók: 50 dkg Mester Süteményliszt, 25 dkg kristálycukor, 3 egész tojás, 4 evőkanál folyékony méz( a mézből többet is tehetünk, hogy a tésztánk szépen összeálljon), késhegynyi szódabikarbóna, reszelt citromhéj, fahéj, őrölt szegfűszeg

Elkészítése: Az anyagokat összegyúrjuk, ezután nyújtjuk kb. fél centi vastagra. A tésztából linzerszaggatóval kis formákat szúrunk ki, sütőpapírra helyezzük. A tetejét vízzel megkenjük, díszíthetjük fél dióval, színes cukorgolyócskákkal vagy kisülés után felvert tojáshabbal.
 160oC fokon 5-7 perc alatt megsütjük. Letakarva másnapra megpuhul.

Mézespuszedli

Hozzávalók: Tojássárgája 3db, egész tojás 1db, cukor 150g, tejföl 90g(3evőkanálnyi),
Zsír 30g(tojásnyi), méz 300g(2és fél dl, bármilyen), fahéj 20g, szalalkáli 7g(1 csomag),
Mester Süteményliszt 600g

Elkészítése:
A tojássárgáját, az egy egész tojást a cukorral kikeverjük. Ezután sorban a tejfölt, a tojásnyi zsírt, a mézet, fahéjat, a szalalkálit és végül a 60 dkg Mester Süteménylisztet adjuk hozzá.
Jól kidolgozzuk, majd letakarva a hűtőben 12 órát állni hagyjuk.
Ne ijedjünk meg, a nyers tészta az elején folyós állagú!
A pihentetés után kinyújtjuk 7-8mm vastagra és a pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Kisütjük 6-8 perc alatt.

Máz: 3 tojásfehérjét, 15dkg cukorral pár percig gőz fölött verjünk. Ebben vagy olvasztott csokiban forgatjuk meg a kisült puszedliket, aztán langyos sütőben szárítjuk.

Az elkészült sütiket selyempapírral bélelt, jól záródó dobozba tesszük, így sokáig eltartható.
Ezt csak hallomásból tudjuk, nálunk túl gyorsan elfogy.

Forrás: Mester család hírlevele

2011. december 14., szerda

Ismét géppel hímeztem :)

Most két saját munkámat hoztam nektek mutatóba :) Nem mondom, hogy tökéletesek, de alakulgat a gépi hímzés technikája. Érdekes egyébként ennél a témánál, hogy az interneten van is róla egy-két információ, de igazából saját tapasztalat alapján tudod kiismerni, hogy mit is kellene csinálnod!

Őket készítettem el most a párom aufjára :) :

Ezt a foltotazért készítettem el, mert 12.04-én voltunk 3 évesek :)
Hogy értsétek miről is szól, elárulom nektek: A dátumon azt hiszem semmit sem kell magyaráznom, a gép betű Gábort és Zsuzsannát takar, az alma pedig egy szép idézetet, amit a megismerkedésünkkor kapcsolódott szorosan hozzánk :) Nem tudom, hogy a párom kitől idézte, vagy az is lehet, hogy ő álmodta meg, de egy örök emlék, amiről úgy gondolom, hogy minden lánynak romantikus lenne :)

"A nők olyanok, mint az almák a fán. A legjobbak a fa tetején vannak. A legtöbb férfi nem nyújtózkodik a jókért, mert félnek, hogy leesnek és megsérülnek. Ehelyett néha csak elvesznek egy almát a földről, ami nem olyan jó, viszont könnyű. Az almák a fa tetején azt gondolják, hogy bennük van valami hiba, pedig valójában ők csodálatosak, mint te is drágám!
Csak várniuk kell a megfelelő férfira, aki elég bátor lesz hozzá, hogy felmásszon a fa csúcsára, én megtettem a lépést a fa teteje felé!"

A másik felvarró végülis a KDE logója (linux), de kapcsolható a páromhoz is, mivel egyrészt gépészmérnök, másrészt pedig K-val kezdődik a vezetékneve. Így azt hiszem teljesen egyértelmű a K betű és a fogaskerék :)

Azt nem mondom, hogy hű de gyönyörűségeket, de ha láttátok volna a kezdeti lépéseimet Géza a hímzőgép felé, akkor el lennétek alélva! De tényleg!!! :)

Mit szóltok hozzájuk?

2011. december 11., vasárnap

2011. december 9., péntek

Megjöttem megint...

... egy kis eltűnés után most néhány aranyos karácsonyi minivel jöttem :) Nemsokára azt is mutatom, hogy mivel ügyködöm, mert közben kreálgatok a háttérben és vagy blogolda, vagy produktivitás :)

De jöjjenek a minik :)

20 Christmas card & gift tag designs








Mit készítenétek belőlük? :)

2011. december 1., csütörtök

Legújabb kreálmányom...

... is végre elkészült! Talán emlékeztek még rá, amikor meghirdettem a blogomban az 1. játékomat. A legjobb hirdető díját akkor KicsiKató nyerte, aki katicás könyvjelzőt kért tőlem, mivel nagyon megtetszettek neki a Micuskának készült keresztszemeseim :)
Igaz, hogy ő kifejezetten olyat kért, de úgy gondoltam, hogy tudok én ennél még jobbat is :)

Ez lett belőle!


A levél rész valójában sokkal mutatósabb, de talán így is átadja a könyvjelző hangulatát :)

Mit szóltok hozzá? :)